Labrador retriever

Under år 2016 var Labrador Retriever den mest populära hundrasen. Men det kostar att köpa hund. mobillan.se erbjuder lån till privatpersoner, upp till 40.000 kr. Med lite extra pengar får du råd till hundköpet, och alla tillbehör som behövs till hundens intåg i ditt liv. Under hundens liv kan det komma oförutsedda utgifter så som veterinärbesök, och då är det bra att ha en buffert med lite extra pengar som kan täcka utgifterna. Utgifterna hos veterinären kan bli stora, även om hunden är försäkrad. Med mobillan får du snabbt besked och kan ansöka direkt om du plötsligt står där med en stor utgift som inte kan täckas.

Glädje med hund

Labrador retriever är den mest populära hundrasen. Den är vänlig, och lätt att dressera. Den kräver inte mycket pälsvård och är mycket allsidig i vad den kan användas till. Den går att använda till både lydnad, utställning, bruks och agility. Detta betyder att alla i familjen kan ha stor glädje av rasen. Den är men mycket bra familjehund, men kan till en början behöva en fast och bestämd hand. Då hunden är relativt stor och stark, är det mycket viktigt att den lär sig att gå fint i kopplet och inte rusar iväg så fort den ser något intressant, eftersom det kan leda till skador på både hunden, den som går med hunden och det hunden ser som intressant. Det är viktigt att lära sin hund att inte skälla hela tiden, eftersom det då kan vara mycket irriterande för närboende. En labrador retriever kan lätt lära sig att gå lös på tomten, och är mycket bra på att vakta sin familj och hålla oinbjudna gäster borta. Detta mycket på grund av sin storlek och sitt grova skall.

Om något händer hunden

Det är mycket roligt att ha hund. Att ha en hund som labrador retriever, som är den mest populära rasen, innebär att man ofta kan träffa andra ägare av samma sorts hundras som en själv. Att ha en hund innebär också ansvar. Med ansvaret kommer ofta flera kostnader. Hunden måste ha foder, koppel, halsband och andra tillbehör. Hunden behöver ha en försäkring som täcker veterinärvård. Om något händer hunden, eller om hunden har en genetisk sjukdom som inte visar sig förrän hunden är vuxen, är det inte säkert att försäkringen täcker all veterinärvård. Då kan stora kostnader uppkomma, som ibland kan vara svåra att täcka. Då kan du behöva ett snabbt besked på vilka behandlingar du har möjlighet att ge hunden, beroende på din ekonomiska situation. Mobillan.se erbjuder snabb utbetalning och snabbt besked om du blivit godkänd som låntagare. Att kunna ge sin hund bästa möjliga vård är en självklarhet, och att då ha ekonomin till det är viktigt för vilken hundägare som helst. Att ha hund är förenat med stor glädje, särskilt när ekonomin tillåter det.