Dejter för och med hundar

Hunden är människans bästa vän, sägs det ju, och det är därför kanske inte konstigt att många singlar i landet har en fyrfota vän att hålla dem sällskap. Att äga en hund är dock ett heltidsjobb, och om man letar efter en framtida livspartner är det viktigt att den personen delar ens kärlek för hundar. Hunden kan således både vara ett hinder och ett hjälpmedel när man ska dejta som singel.

Att hunden kan vara ett hjälpmedel beror på att det finns människor som också bryr sig om att deras hundar ska hitta kärleken. I Storbritannien har till exempel hundägaren Laura Harrison grundat en dejtingsida för hundar. Deras matte eller husse kan registrera en profil för sin hund, precis som på en dejtingsida för människor, och på det sättet kan ensamma hundar hitta andra hundar att leka med. Vissa använder också sajten för att hitta en passande hund att para sin egen med. Indirekt fungerar sajten också som en sida för kontaktannonser för hundägare, där man kan hitta någon att gå på promenader med tillsammans med sina hundar, prata om hundproblem med, och kanske någon att bli kär i. För grundaren Laura har sajten varit en stor framgång, i alla fall för hennes staffordshireterrier Denzal, som efter många dejter med olika tikar träffade Daisy, som nu är hans bästa lekkamrat.dogs-708354_640 (1)

För att råda bot på problemet att hunden också kan vara ett hinder när man dejtar (eftersom vissa människor inte tycker lika mycket om hundar som andra) kan man vända sig till företag som anordnar särskilda singelevent för hundägare. Det finns till exempel eventföretag som erbjuder en weekend för singlar med hund, då hundägare som också är singlar samlas tillsammans med sina hundar och utför olika aktiviteter som bygger på samarbete mellan människor och hundar, liksom samarbete människor emellan. Ett annat sätt att försäkra sig om att man hittar likasinnade är att använda sig av olika dejtingsidor på internet, där man i sin profil kan specificera att man är hundägare, och att man letar efter en partner med liknande intressen. Om du vill hitta exempel på bra dejtingsidor kan du gå in på Nätdejtingtips.se.